Činíme pro Vás
Cena za činění dle domluvy za typ kůže a její velikost.
V případě, že potřebujete vyčinit Vaši kožešinu jsme zde umístili malý návod jak kůži zakonzervovat:
Jak nachystat kůži nebo kožešinu k činění
Kožešiny k vyčinění přijímáme nasolené nebo usušené.
Nasolení kůže:
- kůže se nechá vychladnout
- na straně masa se kůže vydatně prosolí (např. 1 ovce - 1 kg soli)
- takto zasolená se kůže i se solí zamotá
Další možný způsob konzervace kožešin a kůží je sušení. Některé kožešiny nelze zasolit - liška, kuna, tchoř a králík. Tyto k vydělávání přijímáme nejlépe sušené. Sušení není ale příliš vhodné pro další zpracování a např. prase, jezevec nebo teletina se po usušení již vyčinit nedá.